Hi!
Ik ben

Yvonne
van Sark

Over mij

achtergrond

Na de middelbare school in Haaksbergen, studeerde ik politicologie aan de UvA. Ik volgde minoren in milieukunde en natuur- en milieuvoorlichting.

Uiteenlopende banen volgden: Raad voor Milieu- en Natuuronderzoek, Schuttelaar & Partners. Maar al snel ontdekte ik mijn interesse voor de jongerendoelgroep. Via verschillende organisaties (Nationale Jongerenraad voor Milieu en Ontwikkeling, Codename Future en sinds 2001 Youngworks) verdiepte ik mijn kennis over jongeren.

Ik werkte mee aan verschillende jongerenprojecten en -campagnes en schreef met Huub Nelis drie boeken over jongeren. In 2021 verschijnt het eerste boek dat ik alleen schreef.

Wat doe ik zoal?

Ik ben als partner en adviseur verbonden aan Youngworks. Daar help ik klanten jongeren beter te begrijpen en bereiken. Wij voeren veel onderzoeken en co-creatietrajecten uit. Ook verzorg ik veel presentaties en trainingen over jongeren. Vanuit Youngworks ben ik vast adviseur van Young Impact.

Als lid van de commissie Jongeren & Maatschappij bij Fonds 21 beoordeel ik aanvragen voor maatschappelijke jongerenprojecten.

Ik ben actief bewoner van de duurzame drijvende wijk Schoonschip in Amsterdam, waar ik me ook inzet als rondleider.

Tot slot ben ik bestuurder bij Breekjaar, een organisatie die jongeren ondersteunt bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Foto: Martijn van de Griendt

Persoonlijk

Geboren in Twente, waar ik mijn eerste 18 jaren doorbracht.

Inmiddels woon ik zo’n 30 jaar in en rond Amsterdam. In 2018 bouwden wij onze duurzame drijvende woning en daarin wonen we nu met veel plezier in de wijk Schoonschip.

Ik ben getrouwd met Markus Schmid en samen hebben wij twee zoons, Timo en Emil, die allebei studeren.

In mijn vrije tijd wandel, fiets en zing ik graag.

Foto: Thomas Sykora