Hi!
Ik ben

Yvonne
van Sark

Boeken

Opgroeien terwijl de wereld in brand staat

Hoe is het voor jongeren om volwassen te worden in deze tijd? Stel je voor: je bent de wereld, en jouw plek in die wereld, net aan het
verkennen. En dan ontdek je dat wetenschappers het eens zijn over het feit dat klimaatverandering de aarde zo snel opwarmt dat grote delen van de planeet onleefbaar worden. Dat het aantal planten- en dierensoorten achteruit dendert. En er is geen plan(eet) B.

In mijn boek beschrijf ik hoe jongeren hier mee omgaan. Ik voerde gesprekken met jonge koplopers en andere experts. En ik beschrijf waarom juist jongeren een belangrijke rol spelen in het versnellen van de omslag naar een duurzame toekomst.

Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021584089

Motivatie binnenstebuiten
Hoe werkt motivatie? Waarom willen zoveel volwassenen de intrinsieke motivatie van jongeren beïnvloeden? En hoe werkt dat eigenlijk? Voor dit boek doken Huub Nelis en ik in de wetenschappelijke kennis en spraken we vele experts en jongeren die vertellen uit de praktijk.
Het boek Motivatie binnenstebuiten bevat meer dan 100 concrete tips om jongeren te helpen hun motivatie te ontdekken en is een praktisch en beeldend boek voor ouders, docenten en managers. September ’21 verschijnt een nieuwe editie met extra aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren.
 
Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021556383
Puberbrein binnenstebuiten
Met Huub Nelis schreef ik het boek Puberbrein binnenstebuiten. We doken in de hersenwetenschap en vertaalden inzichten naar de praktijk. De eerste editie dateert uit 2009, in 2019 kwam een geheel vernieuwde editie uit, en inmiddels kan ik met trots zeggen dat we bijna 100.000 exemplaren hebben verkocht!
Puberbrein binnenstebuiten maakt inzichtelijk hoe jongeren zich tussen hun 10e en 25e ontwikkelen, en toont aan waarom ze juist dán behoefte hebben aan duidelijke grenzen en goede begeleiding.
 

Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021568911

Talent binnenstebuiten
Fascinerend thema, talent. Heb je talent? Of ben je een talent? In dergelijke vragen, en meer, doken Huub Nelis en ik in 2016.
Talent binnenstebuiten is hét boek over het stimuleren en ontdekken van talenten bij kinderen en jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Interessant voor ouders, docenten, stagebegeleiders, leermeesters, mentoren en managers.
 
Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021567099  (momenteel alleen als e-book verkrijgbaar)