Hi!
Ik ben

Yvonne
van Sark

In de media

In de media

Hier vind je enkele filmpjes en artikelen waarin ik aan het woord ben. Over jongeren of over de duurzame Amsterdamse wijk Schoonschip waar ik woon.

De volgende generatie...

Voor het tijdschrift TVOO (Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties) schreef ik het artikel 'Opgroeien terwijl de wereld in brand staat; Jongeren betrekken bij beleid en toekomstplannen'.

De volgende generatie...

Kinderen zijn steeds meer bezig met – en maken zich steeds meer zorgen over – het klimaat. Vaak al vanaf hun tiende jaar. Daar kunnen ze wel een steuntje in de rug bij gebruiken. Voor de rubriek 'De Activist' werd ik geinterviewd, samen met Boswachter Tim en filmmaker Maurice Trouwborst.

In de platenkast van...

Pieter Tinbergen interviewt al sinds 2003 tweewekelijks een Amsterdammer. Je mag daarbij 5 nummers laten horen. Superleuke uitdaging. Ik koos voor Froukje, Annie Lennox, A Fungus, John Mayer en de Buddy Rich Band.

Eens een Tukker...

In de Tubantia staat elk weekend een interview met iemand die in Twente geboren is en nu elders woont. Mijn wieg staat in Haaksbergen, Hoksebarge.

Klimaatstakers

Artikel van Phaedra Werkhoven in het AD over jongeren & klimaatverandering. Ze bezocht Jesse (16) tijdens het actievoeren in Den Haag. Samen met Roderik Rekker (Uva) en Jan Konst (Universität Berlin) mocht ik duiding geven.

Klimaatstakers

24 september '21 mocht ik bij het programma Koffietijd meer vertellen over de Klimaatstaking in Utrecht die dag én over mijn boek Opgroeien terwijl de wereld in brand staat.

Amsterdam en de doughnut economie

Voor het Amerikaanse Public Broadcast Service (PBS) ontving ik in april 2021 journalist Joan in onze duurzame drijvende wijk Schoonschip.

De babyboomer en de millennial

OK Boomer hoorde je in 2019 ineens overal. Dit artikel uit het Parool (27 december 2019) behandelt de vraag hoe groot de generatiekloof tussen babyboomers en millennials nu eigenlijk is.

Generatie Braaf

Scholieren roken minder, drinken op jonge leeftijd minder, wachten langer voordat ze met iemand het bed induiken en ook blowen is uit de mode. Het beeld van drank & drugs behoeft bijstelling, aldus deze journalist in Trouw (13 september 2014).

Klimaattherapie Podcast

Actrice en zangeres Cecilia Adoree zoekt in haar podcast Klimaattherapie uit hoe je mens moet zijn in tijden van klimaatontwrichting. Zij gaat in gesprek met experts en zoekt uit wat we kunnen doen om de aarde mooi en leefbaar te houden. In #20 was ik bij haar te gast.

TCC Magazine

Maartje Albert van het TCC Magazine interviewde mij over mijn boek 'Opgroeien terwijl de wereld in brand staat' voor het magazine TCC.

Van 12 tot 18

Van 12 tot 18 is een belangrijk magazine voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo. In hun boekenrubriek een interview over mijn boek.

Vragen aan...

In de reeks Vragen aan... stelt Sebes & Bisseling, literair agentschap, auteurs vragen over hun boeken en vele andere zaken. Geïnspireerd op de vragen van Proust.

Krachtig met duurzame jongeren

Vlak na de overstromingen in Limburg, België en Duitsland, op 26 juli 2021, schreef het Nederlands Dagblad een artikel over jongeren die bezorgd zijn over klimaatverandering.

Jongeren zijn kop van jut van tweede coronagolf

Jongeren krijgen de schuld van de vele besmettingen en hebben het meeste te lijden onder de gevolgen van de crisis. In dit artikel in het Parool (4 oktober 2020) reageer ik op die situatie: 'We vragen als samenleving empathie van jongeren, dan is empathie naar hen toe het minste wat de samenleving terug kan doen.'

Starten met studeren zonder introductieweek

In dit item van EenVandaag (30 juli 2020) mocht ik vertellen waarom sociale verbinding zo belangrijk is voor een goede start van je opleiding.

In gesprek met je oogappel

Hoe ga je met jongeren in gesprek? Wat zijn uitdagingen in de communicatie met je tienerkind? 3 maart 2021 was ik te gast bij de podcast van Oogappels hierover, met interviewer Margreet Reijntjes. Ook te gast was Jelle Jolles, neuropsycholoog en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam.