Het nieuwe boek

Opgroeien terwijl de wereld in brand staat

Van

Yvonne van Sark

Het nieuwe boek

Opgroeien terwijl de wereld in brand staat

Van

Yvonne
van Sark

Over het boek

Stel je voor: je bent de wereld, en jouw plek in die wereld, net aan het verkennen. En dan ontdek je dat wetenschappers het eens zijn over het feit dat klimaatverandering de aarde zo snel opwarmt dat grote delen van de planeet onleefbaar worden. Met als gevolg dat jongeren zich druk maken over hun toekomst. In Opgroeien terwijl de wereld in brand staat geeft Yvonne van Sark (bekend van de bestseller ‘Puberbrein binnenstebuiten’) een stem aan de jongere generatie voor wie een duurzame toekomst noodzakelijker is dan ooit.

 

Bekijk hier de online boekpresentatie van 29 september ’21:

 

Voor wie?

Hoe kunnen ouders met hun kind het gesprek aangaan als het ineens vegetariër wordt? Hoe kunnen docenten leerlingen ondersteunen die meer aandacht willen voor duurzaamheid?

In dit boek staan inzichten, voorbeelden en handvatten voor ouders, docenten en werkgevers over hoe met jongeren het gesprek aan te gaan, hoe van en met ze te leren. Word geïnspireerd door interviews van jonge voorlopers en leer van begrijpelijke informatie over klimaatverandering door een generatiebril. Dit boek laat zien dat juist jongeren, generatiegenoten van Greta Thunberg, een unieke rol kunnen en willen spelen op het gebied van duurzaamheid.

‘De leefbaarheid van onze planeet staat enorm onder druk, en daarmee de toekomst van de jeugd. Dat steeds meer jongeren zich uitspreken over en inzetten voor een duurzame toekomst is dan ook ontzettend belangrijk. Voor de samenleving, en voor hun eigen welzijn. Laten we doen wat dit boek zo overtuigend illustreert: jongeren betrekken bij hun toekomst.’

Prof. dr. Eveline Crone
Hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie en auteur van Het puberende brein

‘Ieder besluit verandert de toekomst. De toekomst is van de jeugd. Besluiten zouden dus niet alleen voor, maar ook door of met jongeren genomen moeten worden. In haar boek laat Yvonne van Sark op een overtuigende manier zien dat de jeugd het heft zelf meer en meer in handen neemt.’

Dr. Jan Terlouw
Kernfysicus, politicus en kinderboekenschrijver van o.a. Koning van Katoren en Oorlogswinter

Tijd om te lezen!

Je kan het boek voor € 20,99 bestellen bij bol.com via de linksonder, maar natuurlijk ook bij elke boekhandel bij jou in de buurt. Het ISBN is 9789021584089.

Eerst ff checken? Download hier beneden het inkijkexemplaar!